Senast uppdaterad:
05 dec 2014

 
 


Vad är copyright? Ett "C" med en cirkel runt eller betyder det någonting?

Alla foton på denna hemsida är tagna av mig. Jag är ägaren till dessa foton och de är skyddade av copyrightlagar. Om någon kopierar något av mina foton och använder det på Internet utan min tillåtelse så kommer jag att få reda på det till slut. Detta är INTE tillåtet!

 

Alla texterna har jag skrivit själv. Dessa texter är mina och tillhör denna hemsidan. Även texterna skyddas av copyrightlagar. Det är inte tillåtet att kopiera, översätta eller på något annat sätt reproducera texterna. Om detta görs, så kommer jag att få reda på det.

 

Alla nagellacksdesigner jag gjort och lagt ut bilder på har jag antingen inspirerats av från nätet eller så jag själv hittat på designen. Det var nån som påstod vid något tillfälle att en designidé är skyddad av copyright, men så är det faktiskt inte. Jag har lagt in en länk nedan (den svenska röda) och där står bl a följande under punkt 11:
"Vad i ett verk är det som egentligen skyddas?
Det är verkets konkreta utformning, inte idéen bakom verket, som skyddas.
Man kan t.ex. rita en tavla av en gris som dansar folkdans med fem kor, och få denna tavla skyddad av upphovsrätten. Det betyder dock inte att någon annan senare på sitt eget sätt inte skulle få rita en egen tavla föreställande en gris som dansar folkdans med fem kor."

Så med andra ord är det bara mina foton (inte själva designen) som är skyddade och inte får användas av andra mer än för privat bruk. Vad är då privat bruk... allt sånt går att läsa i länkarna nedan. 

 

Är du fortfarande osäker på vad copyright är, så kan du ta en stund och kolla någon av länkarna nedan.. Den översta är visserligen på engelska men den förklarar copyright på ett enkelt och välskrivet sätt. Den understa är på svenska och även den sidan förklarar copyright på ett bra sätt.

 

Engelska: What is copyright? - great site that explains it really easy!

 

Svenska:

 

Prislista
Här hittar du priser på de tjänster
jag kan erbjuda dig allt eftersom
jag utbildar mig.

Beställa tid / Hitta hit
Här hittar du info om tider, hur
du hittar hit och lite annat

Läs om hur det hela började
Varför började jag lacka naglar?

Länkar
Här hittar du länkar till lite
annat smått och gott